Luchtlekken zijn geen kinderspel.

Luchtlekken zijn niet direct zichtbaar – maar kunnen duidelijk zichtbare schade veroorzaken en kunnen schadelijke gevolgen hebben voor uw installatie en machine-onderdelen. Perslucht neemt 10 tot 30% van het industrieel elektriciteitsverbruik voor zijn rekening. Lekken in de persluchtsystemen kunnen bijgevolg een grote bron van energieverspilling zijn - door beperking van luchtlekken kan ongeveer 42% van de energie bespaard worden.  Bespaar nog meer op uw energie en  maak uw productie nog efficiënter met LOCTITE.


Luchtlekken zijn verantwoordelijk voor:

  • Productiviteitsverlies door drukverminderingen bij het gebruik van pneumatisch gereedschap
  • Hogere onderhoudskosten omdat het systeem zwaarder belast wordt, waardoor er een grotere noodzaak is voor onderhoud en reparatie.
  • Meer machinestilstandtijd omdat er meer tijd nodig is voor onderhoud
  • Verminderde levensduur van de machine omdat het hele systeem meer cycli moet doorlopen

Viervoudige expertise om uw productieprocessen te verbeteren

4 proactieve dienstverleningen voor één enkele 360°-oplossing om u te helpen bij uw energiebesparing en efficiëntere productie.  Het LOCTITE-programma voor luchtlekken.  
 
4 proactieve dienstverleningen
Detectie van luchtlekken

In nauwe samenwerking met onze distributiepartners, gebruiken wij een ultrasone lekdetector om lekken op te sporen in uw installatie. Hoe sneller een gaslek wordt ontdekt, hoe sneller de installatie opnieuw met optimale efficiëntie kan functioneren.

Documentatie en berekening

Tijdens een doorlichting van een installatie, identificeren onze experten de locatie van het lek en de omvang ervan en duiden ze de betrokken zone aan. Alle informatie wordt verzameld in een overzichtelijk rapport, dat de luchtlekken en de bijhorende kosten  gedetailleerd omschrijft.

Om het besparingspotentieel van uw installatie te bepalen, maakt u gebruik van de kostencalculator voor luchtlekken.

LOCTITE-producttoepassingen voor luchtlekken

In geval van een luchtlek voorzien onze experten en onze distributiepartners  op maat gemaakte oplossingen om uw installatie snel en efficiënt te repareren. De oplossingen bestaan uit lijmen, afdichtingsmiddelen, tapes en sprays - allemaal geschikt voor industrieel gebruik en bezegeld met relevante goedkeuren en certificaten.
 

LOCTITE 577 Schroefdraadafdichting
LOCTITE 518 Vlakkenafdichting
LOCTITE SF 7063 Reiniger
LOCTITE SI 5075 Tape voor spoedreparatie
LOCTITE 55 Afdichtingskoord
LOCTITE 542 Schroefdraadafdichting
LOCTITE SI 5331 Silicone schroefdraadafdichting
LOCTITE SF 7100 Lekdetectiespray

LOCTITE-onderhoudstrainingen

Onze experten organiseren bij u ter plaatse, een praktisch hands-on LOCTITE- onderhoudstrainingprogramma voor uw onderhoudspersoneel. Ze leren hen om lekken te identificeren, de juiste producten te selecteren en deze op de juiste manier toe te passen.   Resultaat – een algemene verbetering van de efficiëntie.

Downloads

Luchtlekken zijn geen kinderspel.

LOCTITE-oplossingen voor persluchtsystemen

Contacteer ons Opsporen van luchtlekken? Productoplossingen? Berekening?

Media & Downloads