RetCalc

Een gratis dienst van Henkel die zeer hulpvol is voor ontwerpers en die kosten helpt te besparen.


Kosten besparen is zeer belangrijk, maar aan de andere kant moeten strikte kwaliteitsnormen nageleefd worden die ervoor zorgen dat de ontwerper en producent de kwaliteit bewaren of zelfs verbeteren en tegelijkertijd productiekosten moeten besparen. Elke dienst die hierbij kan helpen, is zeer welkom.

Steeds meer en meer ingenieurs verwerken lijmen in het ontwerp van verschillende producten. Dit wordt vaak gebruikt bij het borgen van cilindrische onderdelen, waarbij RETCALC, de gratis dienst van Henkel ontwerp ingenieurs helpt om te berekenen welke Loctite lijm het best gebruikt wordt onder welke omstandigheden.

RETCALC wordt reeds gedurende verschillende jaren gebruikt en er werd net een verbeterde versie ontwikkeld die bijkomende data input mogelijk maakt en zo voor een betere output zorgt.
Dit software programma dat bekend is als RETCALC [plus] kan de sterkte van gelijmde en niet gelijmde cilindrische onderdelen berekenen.

De procedure is eenvoudig.

Zo veel mogelijk gegevens over de te maken verbinding worden bij Henkel in het RETCALC(plus) berekeningsprogramma ingegeven en de berekeningen worden gemaakt. Een berekeningsrapport kan dan naar de klant opgestuurd worden per post, fax of per é-mail. Aan de hand van de gegevens over de maatvoering, werkingsomstandigheden en statische of dynamische axiale krachten, statisch of dynamisch wringmoment en roterend buigmoment, kan het programma uitrekenen met hoeveel veiligheidsmarge de gegeven constructie aan de belasting kan weerstaan

Indien de constructie volgens de berekeningen niet bestand is dan kunnen er suggesties gegeven worden om het design aan te passen (o.a. lengte, diameter, speling) zodat via de herberekening kan getoond worden hoe de sterkte voldoende verhoogd  kan worden.

Het principe achter RETCALC (plus) is eenvoudig. De ingenieur geeft de bekende gegevens in, vervolgens kan je dankzij de berekeningsmethode op basis van de resultaten van duizenden praktijktesten uit het programma op een zeer betrouwbare manier de onbekende factoren halen.

Deze gratis dienst kan veel tijd en geld besparen dat nodig zou zijn om testen te doen op de eigenlijke stukken en om van in het begin het juiste design te bepalen vooraleer de stukken gemaakt worden.


Technische Dienst BE
Havenlaan 16
1080 Brussel
Phone: +32 (0) 2 421 25 55
Fax: +32 (0) 2 421 25 99
Verstuur een mail

Voor commercieel advies: Henkel Nederland, Adhesive Technologies
Brugwal 11
3432 NZ Nieuwegein
Phone: 030 607 38 50
Fax: 030 607 38 51
Verstuur een mailHulp nodig?

Wij helpen u graag verder!
        

Media & Downloads