TEROSON structurele afdichtingsmiddelen voor zeecontainers

Henkel biedt uitstekende afdichtingsoplossingen voor zeecontainers

Wat heeft een ananas te maken met afdichting?

Scheepscontainers voor het transport van bederfelijke goederen zoals tropisch fruit moeten voldoen aan speciale vereisten. De producten van Henkel worden gebruikt in verschillende toepassingen om de containers af te dichten tegen weersinvloeden en ultravioletstraling (uv) en om de goederen in de containers te beschermen.
TEROSON MS 930 van Henkel wordt gebruikt voor het elastisch afdichten van verbindingsstukken en naden aan de binnen- en buitenkant, bijvoorbeeld voor het verlijmen en afdichten van het v-profiel in de binnenhoeken van de container. Dit afdichtingsproduct bevat geen isocyanaat en heeft een neutrale geur. Aangezien de koelcontainers wereldwijd worden gebruikt, is de bestendigheid tegen weersinvloeden en uv-straling belangrijk. De hoge uv-weerstand van TEROSON MS 930 maakt het product ideaal om de buitenkant van de container af te dichten. Testen van de producent gaven aan dat er, zelfs na 6 weken blootstelling aan uv-stralen, geen beschadiging was.

Koelcontainers leggen ook hoge eisen op aan de elasticiteit van het gebruikte afdichtingsproduct. TEROSON MS 930 is een afdichtingsproduct met één component. Met zijn treksterkte van 0,9 MPa (volgens DIN 53504), breukrek van ongeveer 400% en een totaal toelaatbare vervorming van 25% is dit de ideale barrière tegen waterdamp. Zelfs temperaturen van -20 C° binnen en +70 C° buiten vormen geen enkel probleem voor deze lijmen.

De ontwikkelingsingenieurs bij Henkel bieden elke klant de best mogelijke ondersteuning bij de keuze van de juiste afdichtingsmiddelen voor verschillende materialen. Contacteer ons – wij helpen u graag verder. 

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder!
        

Media & Downloads