LOCTITE-vlakkenafdichtingsproducten

LOCTITE vlakkenafdichtingsproducten – het alternatief voor conventionele drukpakkingen om vloeistof- of gaslekkage tussen flensoppervlakken te voorkomen.

Producten   Voordelen   Video's   Downloads


Technische Informatiebladen Veiligheidsinformatiebladen

Aanbrengen Bijkomende downloads Contacteer ons

Onze producten

LOCTITE vlakkenafdichtingsproducten zijn een betrouwbaar alternatief voor conventionele drukpakkingen om vloeistof- of gaslekkage tussen flensoppervlakken te voorkomen.

Bovendien werken anaerobe vlakkenafdichtingsproducten van LOCTITE als lijm en als afdichtingsmiddel tussen twee flenzen. Het vloeibare afdichtingsmiddel vult de ruimte tussen de flenzen volledig op zodat er geen vloeistoffen of gassen kunnen ontsnappen bij samengestelde machineonderdelen of leidingaansluitingen. Tegelijkertijd wordt de sterkte van de assemblage verhoogd door de hechting.

LOCTITE-flensafdichtingsproducten worden vloeibaar aangebracht en kunnen onregelmatigheden op metalen flensoppervlakken vullen en afdichten. Deze afdichtingsmiddelen harden uit in aanwezigheid van metaal en afwezigheid van lucht. Ze vormen een duurzame afdichting tussen onderdelen, met maximaal contact tussen de pasvlakken. LOCTITE-flensafdichtingsmiddelen sluiten bovendien corrosie uit en zorgen voor een onmiddellijke lagedrukafdichting bij assemblage.  De flensafdichtingsmiddelen van LOCTITE krimpen niet, barsten niet of verslappen niet na volledige uitharding en zijn beter bestand tegen verplaatsing dan conventionele pakkingen.

Bekijk de door ons aanbevolen producten per kenmerk, of klik hier voor de volledige productlijst.

Eigenschappen Producten
Hoge temperatuur LOCTITE 510
Flexibele LOCTITE SI 5970
LOCTITE 518
Snelle uitharding LOCTITE 574
Eenvoudige Demontage LOCTITE 5203
Health & Safety LOCTITE 5800

Voordelen van LOCTITE-vlakkenafdichting vergeleken met conventionele voorgesneden drukpakkingen

  • Minder voorraad nodig door gebruik van hetzelfde product voor alle ontwerpen
  • Is vloeibaar en vult alle holten en onregelmatigheden van het oppervlak
  • Sluit verslapping en kruipen van de pakking uit
  • Voorkomt verplaatsing en verschuiving van de pakking
  • Zorgt voor een onmiddellijke afdichting
  • Uitstekende chemische bestendigheid
  • Dicht af en is bestand tegen hoge druk na volledige uitharding

LOCTITE-vlakkenafdichtingsproducten leveren veel betere prestaties en bieden talrijke voordelen vergeleken met traditionele afdichtingssystemen zoals voorgesneden pakkingen.

De voornaamste oorzaken van defecten en lekkage van drukpakkingen zijn:

Oppervlakcontact: bij drukpakkingen is er geen volledig contact tussen de pakking en de flensoppervlakken. Hierdoor kunnen altijd kleine lekken ontstaan (doorzweten)

Blijvende vormverandering: drukpakkingen verslappen onder dynamische belastingen en nemen af in dikte. Hierdoor vermindert de boutspanning in de flenskoppeling, met lekkage tot gevolg

Verplaatsing: pakkingen tussen flenzen kunnen naar buiten worden gedreven

Vervorming van boutgaten: hoge spanningen worden overgedragen op het pakkingmateriaal onder de boutkop, waardoor de pakking barst, scheurt, breekt of naar buiten wordt gedreven

Video's

Ontdek hoe het werkt bij New Holland

Contact


Downloads

Media & Downloads